måndag 24 september 2012

Samlare...

Jisses vad papper man ska samla ihop! En del är kaka på kaka, samma saker ska fyllas i på flera blanketter. En del är helt nytt, som till exempel rekommendationsbrev från en präst, nya läkarintyg på engelska samt att vi ska skriva ett brev på engelska till den biologiska mamman. Referensbreven ska också uppdateras och då gärna skrivas direkt på engelska, annars måste dessa också översättas. Vi måste också gå till notarius publicus som ska intyga våra underskrifter på vissa blanketter och hemutredningen ska översättas till engelska av auktoriserad översättare.

Vi ska även sända in 8 - 10 foton på oss själva i vår hemmiljö, på några av fotona ska vi ha med nära vänner och släkt. Man ska se glad ut och vara prydligt klädd och gärna göra något på bilderna. Vi har blivit rekommenderade att ta nya foton speciellt för detta ändamålet, vi förstår varför... Vi snackar typ "mäklarbilder" där allt ska vara perfekt, hemmet ska blänka och människorna på bilderna ska vara glada, snyggt klädda och ha finskor på fötterna. Man ska inte ha samma kläder på alla bilderna och man får inte ha blå jeans, kort-kort, shorts eller bara axlar enligt instruktionerna från AC. Så i helgen har vi fotat en massa och tvingat familj och vännner dra på sig finkläderna. Men än är vi inte klara, vi kunde inte ta foton på oss själva framför huset eftersom det ösregnade hela tiden.

Nu har vi i alla fall kommit en bit på vägen, en del av fotona är klara, vi har fyllt i en del av blanketterna och vi har samlat vissa handlingar, olika registerutdrag och sådant. Prästen har varit hemma hos oss och ett rekommendationsbrev är på gång, tur man känner en präst! I övermorgon har vi tid hos läkaren så läkarintygen är också på gång. Nu ska det väl inte behöva ta jättelång tid innan vi är klara, skönt!

Jag läser Längtansbarnen av Kerstin Weigl när jag får en stund över och fäller alltid några tårar, inte av sorg utan av glädje.

3 kommentarer:

Lisa sa...

Så himla spännande! Hoppas det går bra med allt papperssamlande.

Elisabeth / MissB sa...

Oj vad spännande, det rör ju på sig rejält. Lycka till med resten av pappersgörandet. Snart så...

Alice sa...

Jaaa det är så himla spännande!